Στείλε στους φίλους σου ένα απόσπασμα από το βιβλίο και
μπές στην κλήρωση για ένα δώρο

ΑΡΧΑΙΑ ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Η Ράδοπις είναι από τις πιο παλιές Σταχτοπούτες και την καταγράφει ο έλληνας ιστορικός Στράβων τον 1ο αιώνα π.Χ.

share on Facebook
share on Google+
share on Twitter

ΚΙΝΑ
Στην Κίνα έδεναν τα πόδια των μικρών κοριτσιών για να μείνουν όσο πιο μικρά γίνεται με αποτέλεσμα να παραμορφώνονται. Το μικροσκοπικό πόδι ήταν σύμβολο ομορφιάς κι απαραίτητη προϋπόθεση για έναν καλό γάμο.

ΙΝΔΙΑ
Το σκουλαρίκι της μύτης είναι ένα στολίδι που συναντάμε πολύ συχνά στην Ινδία. Δεν προέρχεται όμως από εκεί, αλλά από τη Μέση Ανατολή 4.000 χρόνια πριν.

ΑΦΡΙΚΗ
Σε διάφορες φυλές της Αφρικής ισχύει ακόμη η πολυγαμία. Ο σύζυγος όμως πρέπει να φροντίζει εξίσου όλες του τις γυναίκες και όλα του τα παιδιά.

ΕΛΛΑΔΑ
Σε πολλούς λαούς και θρησκείες, είτε στο παρελθόν είτε στις μέρες μας, οι στάχτη αποτελεί συμβολο πένθους και ταπεινότητας. Στη Βίβλο συναντάμε την περιγραφή ανρθώπων που πενθούν και καλύπτουν το μέτωπο και τα μαλλιά τους με στάχτη.

ΒΟΡΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ
Τα χειροτεχνήματα ( κολιέ, ζώνες, κεντήματα στα παπούτσια) από χάντρες και όστρακα έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο στον πολιτισμό των Ινδιάνων της Βόρειας Αμερικής. Τα ονόμαζαν ΒΑΜΠΟΥΜ και τα χρησιμοποιούσαν για εμπορικές και οικονομικές συναλλαγές αλλά κι ως σύμβολα σε διάφροες περιστάσεις ( γάμους, αρραβώνες, πόλεμο κ.λπ.)